Terug naar start

Stacaravan website Trudy  


(Reis-)verslagen zomer 2015

Stacaravan Trudy

Opknappen van de sta-caravan in 2014/2015.


Het volgende werk dat een tijd later werd opgepakt was eerst een afrastering rond de plek maken om te voorkomen dat Sjaak aan de wandel zou gaan.

Allard en Monique hebben daar een mooie afrastering van gemaakt met gaas en palen. En de volgende klus was een kleine berging om onze fietsen en tbuitenspullen in op te kunnen slaan.

Trudy is een tijd aan het zoeken geweest op Internet naar een geschikte berging. Natuurlijk niet te duur en toch duurzaam. We wilden er immers wel een flink aantal jaren mee voort kunnen. Toen de keuze was gemaakt werd de bestelling geplaatst en alles werd het bouwpakket keurig bij ons afgeleverd.

Het was een metalen berging met 15 jaar garantie. Dat moet toch lukken. Frans werd gecharterd om te helpen bij de bouw. Frans is er toen een hele dag mee bezig geweest en toen bleek dat we nog een onderdeel miste. Dat heb ik er een week later zelf opgezet. Nu kunnen onze fietsen en buitenspullen goed droog staan in een afgesloten ruimte buiten de caravan.

Die zomer hebben Frans en Mary gelukkig nog een paar weken van de caravan gebruik kunnen maken.

Uiteindelijk is het een stevige berging geworden, klein maar fijn. Het enige waar ik mee moet oppassen is dat de hoogte voor mij aan de lage kant is. Ik heb dan ook al een paar maal mijn hoofd stevig gestoten. Maar dat waren we helaas ook al gewend in het verleden bij ons zeilschip.

Daar we echter in de winter vaak een tijd in Spanje zitten, moeten we nu goed plannen om er gebruik van te kunnen maken. Maar dat is een luxe probleem zou Trudy zeggen.


Juni 2016. We zijn er helaas nog niet geweest. Als je lange periode in het zuiden hebt vertoeft hebben we altijd eerst weer flink wat in te halen. Vooral, nu Trudy er het laatste jaar een kleinzoon bij heeft bij gekregen.

Maar dat gaat in de komende weken wel gebeuren denk ik. Al zal er ook daar wel weer flink wat (schoonmaak-)werk ons te wachten staan.

--

2014

Het schuurtje staat, de TV werkt en het onkruid weg….

Let maar eens op, het wordt een chalet…!!